Християнське свiдчення у світі постправди - Соловiй Роман (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2021)
Сучасну цивілізацію, що увійшла у постіндустріальну еру, визначають такі характеристики як зростанні ролі знань та технологій, особливо, інформаційних, глобальність, руйнування традиційних форм соціальної взаємодії. Футурологи висувають гіпотези про те, що ми стоїмо на порозі точки сингулярності, нового етапу анропогенезу, на якому людство може втратити розуміння розвитку технологій та контроль над ними. Тотальна інформатизація суспільства та поширення соціальних мереж стали передумовами феномену «постправди», тобто маніпуляцій свідомістю окремих осіб і суспільними настроями загалом. За цих умов церкві важливо відродити біблійну практику свідчення, що відкриває світові християнську віру не лише як раціональні доктринальні твердження, а як реальність живого досвіду стосунків з Христом та спільнотою Його учнів.