Душеопiкунство на тлi вiдновлення бiблiйного учнiвства - Кушнір, Юрій (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2021)
Різні виклики постмодерну, а також нова реальність, що пов’язана з пандемією, штовхає богословів, філософів і мислячих служителів до переосмислення біблійних ідей та їх втілення в практичному служінні, враховуючи всі супутні обставини. Стаття присвячена осмисленню душеопікунства в контексті нових перспектив богословської рефлексії біблійного учнівства на тлі його відновлення в євангельському середовищі. Стаття є богословською спробою долучитися до діалогу присвяченому пошукам церковної ідентичності та її проявів в різних практиках, зокрема і в практиці душеопікунства. Мета – показати переваги душеопікунської роботи в контексті учнівської групи, де центральне місце займають міжособистісні взаємини в процесі осмислення й імплементації біблійних ідей та принципів в практичному слідуванні за Христом.