РАДИКАЛІЗАЦІЯ ВЗАЄМОВІДНОСИН ХРИСТИЯН НА ПРИКЛАДІ ПРОТИСТОЯННЯ РОСІЇ ТА УКРАЇНИ: РАДИКАЛИЗАЦИЯ В ВЗАИМООТНОШЕНИЯХ ХРИСТИАН НА ПРИМЕРЕ ПРОТИВОСТОЯНИЯ РОССИИ И УКРАИНЫ - Патц, Андреас (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2023)
У статті робиться спроба аналізу процесів, що відбуваються у відносинах між євангельськими християнами Росії та України після розпаду радянської імперії. Показано, що ці процеси дзеркально, хоча і з деяким запізненням відображають протилежні вектори політичного розвитку цих держав. Взаємини між братніми союзами несподівано швидко стали напруженими і привели до конфронтації, взаємних докорів та звинувачень. Радикалізація стала особливо помітною серед рядових членів церков, що свідчить про нестачу чи відсутність правильного розуміння біблійного політичного богослов’я.