«ТІ, ХТО НИЩАТЬ ЗЕМЛЮ»: ЕКОБОГОСЛОВСЬКИЙ ПОГЛЯД НА РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ ВІЙНУ: «ТЕ, КТО УНИЧТОЖАЮТ ЗЕМЛЮ»: ЭКОБОГОСЛОВСКИЙ ВЗГЛЯД НА РОССИЙСКО-УКРАИНСКУЮ ВОЙНУ - Малов, Олександр (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2023)
Російсько-українська війна має численні руйнівні наслідки, зокрема, екологічні. Хоча основні мотиви війни далеко не обмежуються екологічними, страждання людей неможливо відділити від страждання тварин та знищення довкілля. Відтак, мета цього есе - розглянути історичні передумови та екологічні наслідки війни, а також дати їм богословську оцінку. З погляду екобогослов’я, війна є екологічним гріхом, оскільки вона руйнує Боже творіння; християнська надія на перемогу над гріхом є також надією для творіння, що страждає, на його відновлення.