ЗЦІЛЕННЯ ТРАВМИ: БІБЛІЙНЕ ОСМИСЛЕННЯ ТА СВІТОВИЙ ДОСВІД: ИСЦЕЛЕНИЕ ТРАВМЫ: БИБЛЕЙСКОЕ ОСМЫСЛЕНИЕ И МИРОВОЙ ОПЫТ - КРИЧУН, Сергій (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2023)
Рецензія на книгу: Подолання травми: глобальні, біблійні та пастирські перспективи / Гол. ред. Пол А. Баркер / Пер. з англ. Д. Морозова. Рівне: ПП «Формат-А», 2023. – 382 с.; ISBN 978-617-515-385-7 Головний редактор книги – Пол Баркер є єпископом- помічником в англіканській єпархії Мельбурна в Австралії. У книзі «Подолання травми» Пол Баркер зібрав 20 есеїв, які досліджують біблійні, богословські та практичні підходи до подолання людських травм, які виникли за різних обставин (війна, стихійні лиха тощо). Автори поданих у книжці есеїв мають практичний досвід у служінні жертвам війни та насилля у різних країнах Африки, Азії, Близького Сходу та Східної Європи. Цей досвід у допомозі постраждалим вони осмислили у біблійному та культурному контексті. Ця книга адресована пасторам і християнським консультантам, які допомагають постраждалим від різноманітних травм, але вона є корисною і для тих, хто сам пережив травму і жадає зцілення.