Біблійна проповідь Підготовка та проголошення експозиційної проповіді (Рецензія) - АШИХМІНА, Маріна (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2025)
Біблійна проповідь. Підготовка та проголошення експозиційної проповіді. Рецензія на книгу Г. В. Робінсона. «Виклад проповіді» Гаддона Робінсона є однією з найважливіших книг у сфері гомілетики, яку часто називають основоположною для сучасних проповідників. Опублікована вперше у 1980 році, книга швидко стала класикою завдяки своєму систематичному підходу до мистецтва проповідування. Робінсон, досвідчений викладач і проповідник, зумів створити посібник, який є надзвичайно корисним як для початківців, так і для досвідчених проповідників. У цій рецензії ми розглянемо ключові аспекти книги, її структуру, методологію, а також її вплив на практику проповідування.