Церква усіх і церква для всіх : інвалідність і прийняття в служіні дітям з порушеннями - ДМИТРУС, Людмила (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2024)
Стаття присвячена темі залучення дітей із психічними від-хиленнями до церкви, до дитячої групи недільних шкіл. Вказується, що церква в Україні, слідуя за суспільством, намагається не помічати таких дітей і не використовує свої ресурси для зменшення психологічних бар’єрів для таких сімей. Автор розмірковує про важливість прийняття таких дітей у церкві, а також вказує на біблійну основу, що християни повинні чесно поглянути на реальність та почати вчитися приймати такі сім’ї, розуміти їх та надавати їм допомогу.Зараз перед церквою в Україні стоїть проблема прийняття інаковості та зміни парадигми щодо тих, хто має проблеми з психічним розвитком. Тому розуміння важливості включення дітей, підлітків та пошук мето-дів налагодження стосунків з такими дітьми – важливе завдання сучас-ної церкви, якщо вона справді хоче нести Євангеліє.