Спільнота і спільнотність - ЦАНДЕР, Віктор (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2026)
У цьому невеликому дослідженні розглядається ідеал християнської спільнотності на прикладі Ранньої Церкви. Сьогодні деякі дослідники і служителі висловлюють занепокоєння тим, що принцип спільноти в християнській Церкві переживає кризу, і говорять про необхідність Духовної Реформації. В першу чергу під цим мається на увазі повернення Церкви до первинних ідеалів еклесії, які ми знаходимо в навчанні Ісуса Христа і Його апостолів. Для успіху в цій праці пропонується приділити особливу увагу біблійним принципам впливу і влади в громаді, якісній рівності членів громади, а також, що особливо важливо, – принципу загального священства в церкві.