Людина, у якої вкрали дім. Рецензія на книгу Валентина Синього - ЧЕРЕНКОВ, Михайло (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2026)
Валентин Синій. Людина, у якої вкрали дім. – К.: ТХІ, 2024. – 332 с. ISBN: 978-617-8442-01-9 Ціна: 400 грн. Так називається книга, написана ректором Таврійського християнського інституту Валентином Синім. В ній від першої особи розповідається про початок повномасштабної війни росії проти України. Не про те, що і так всім відомо з новин, а про дуже особисті моменти термінової евакуації, прощання з домом, поневіряння в якості вимушених переселенців, переживання за долю інституту – команди, студентів, кампусу. В книзі йдеться про перші дев’ять місяців війни.