ПРОРОК ЄРЕМІЯ: СЛУЖІННЯ ПІД ЧАС КРИЗИ: ПРОРОК ИЕРЕМИЯ: СЛУЖЕНИЕ ВО ВРЕМЯ КРИЗИСА - БУЮКЛІ, Максим (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2023)
У статті розглядається проблема духовного наставництва, передачі та сприйняття Божого Слова за часів пророка Єремії, а також проводяться паралелі з сучасним християнським контекстом. Зокрема, приділяється увага дефіциту повноцінного наставництва, яке в першу чергу мали б звершувати представники левитського коліна, що було розпорошене між усіма ізраїльськими колінами, а в сучасності мають звершувати покликані церковні служителі. Також звертається увага на кризу змісту проповіді і пророцтв, що як за часів Єремії, так і в сучасному контексті є наслідком бажання «проповідників» догодити політичним, національним, патріотичним та іншим настроям аудиторії, що призводить до викривлення сприйняття реальності, самовпевненості людей та неспроможності адекватно оцінювати ризики та небезпеку.