ТАЄМНИЦЯ ЗЛА: ВІДВЕРТА РОЗМОВА З БОГОМ: ТАЙНА ЗЛА: ОТКРОВЕННЫЙ РАЗГОВОР С БОГОМ - СТРИЖАЧУК, Федір (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2023)
Рецензія на книгу: Том Райт. Тайна зла: Откровенный разговор с Богом. – М.: Эксмо, 2010. – 256 с.; ISBN 978-5-699-41167-2 Книга Тома Райта «Тайна зла» є вдалою спробою подолати цю дистанцію між автором і читачем. Т. Райт ставить проблему зла, спираючись на сучасну ситуацію: «теракти 11 вересня 2001 р.», «війна в Іраку», «цунамі 2004 р.». Потім переходить до добре відомих біблійних образів «Адам, Єва, змій і заборонений плід», «невинний страждалець Йов», «хрест Христа». Війна в Україні могла б стати ще однією темою книги, але автор написав її раніше. Проте українцям у час війни буде зрозуміла і доступна перспектива, з якої виходить автор.