Проповідники і пророки: взаємодія покликання і дарів - ІВАНОВ, Максим (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2025)
Упродовж усієї історії людства лунали пророчі голоси людей, покликаних бути глашатаями Бога на землі і доносити Його послання людям. У Новому заповіті Бог благоволив показати новий шлях спасіння, за допомогою «безумства проповіді» про Христа. Однак одне служіння не скасовує іншого. Стаття пропонує розглянути головні аспекти служіння пророків у Старому і Новому заповіті, застосування пророчого дару в церкві. Міститься спроба біблійного обґрунтування відмінності проповіді від пророцтва, а також теоретичніх аспектів взаємодії проповіді та дару пророцтва в поєднанні покликання проповідника і дарів Святого Духа. Насамкінець наголошується на важливості єдності в Тілі Христа, розвитку п’ятигранного служіння в сучасній Церкві, культивування здорової церковної пророчої культури.