Проповідуй Слово - КАПРАН, Роман (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2025)
В цьому есе я хочу розглянути проповідь в двох аспектах: як виголошувати слова і як донести Слово, нашого Господа Ісуса Христа, через проповідь. В загальному мій досвід проповідувати сягає 40 років і за цей час мав можливість відпрацювати принципи, які ляжуть в основу цього есе. Сподівають, вони будуть корисним матеріалом для тих, кого Бог покликав проповідувати. В межах есе це буде скорочений виклад пунктів, які я сформував для себе ще під час навчання в семінарії і викладав їх декілька разів в курсі гомілетики. Ось вони: один Ісус Христос, один текст і одна думка.