Яке воно, Небо? Приклад мотивуючої проповіді - БАНДУРА, Ігор (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2025)
Що ми хочемо досягнути цією серією проповідей про небо? Ми переслідуємо просту, але дуже важливу мету. Ми хочемо, щоб кожен з нас був настільки поглинутий і захоплений небом, щоб вічність постійно була присутня в нашій щоденній рутині. Ми хочемо, щоб небесне мислення стало нашою духовною дисципліною, духовною практикою, за допомогою якої ми щодня будемо роздумувати про небо. Перша проповідь, назва проповіді дуже проста. Яке воно небо? Де воно? Які там краєвиди? Що там цікавого? У часи війни і потрясінь, коли перспектива майбутнього непевна або навіть загрозлива, думки про небо можуть комусь здаватися свого роду втечею від реальності. Жити важко, думати про те, що відбувається нестерпно, мріяти взагалі сил немає.