Історія експозиційної проповіді: точки відліку - ГРИГОР’ЄВ, Ігор (Богомисліє: літературно-богословський альманах, 2025)
Історія експозиційної проповіді є малодослідженим предметом. Існує не так багато джерел англійською мовою, що розкривають цей предмет. Якщо писати про джерела українською мовою, на наш погляд, це питання ще складніше, щоб дослідити історію. Тому стаття, можливо, є одною з перших, що написана українською мовою. Автор спробував стисло розкрити основні точки відліку, які є межами умовних періодів в історії експозиційної проповіді. За основу статті взято до уваги огляд декількох книг. Перші три книги, «Повторення Закону» Мойсея, «Есе про композицію проповіді» Ж. Клода, «Курс як підготувати і прочитати проповідь» Д. Бродуса, на нашу точку зору, можуть бути точками відліку в світовій історії експозиційної проповіді. Ще три книги, «Користь та насолода від вивчення Біблії» Д. Муді, «Служіння словом» Ф. Гаарбека, «Як підготувати біблійну проповідь» Д. Браги, на нашу думку, можуть також бути точками відліку суто в історії експозиційної проповіді євангельсько-баптистської спільноти. Дослідження закінчується практичним застосуванням.