ДОРОГА ДОДОМУ. ПОКЛИКАННЯ ГЕЛЕНИ ШВЕЙЦЕР

Автор(и)

  • Ліна БОРОДИНСЬКА Рівненський інститут Університету «Україна», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.29357/аб.v0i23.153420

Ключові слова:

Гелена Швейцер (Бреслау), Альберт Швейцер, Ламбарене, медицина, місіонери.

Анотація

Гелена Швейцер (Бреслау) (1879 – 1957 рр.) – медсестра, соціальний працівник, лінгвіст, ентузіаст з громадської медицини, місіонер, дружина та довірена особа Альберта Швейцера, матір Рени Екхарт (Швейцер).

Незалежна, освічена жінка з глибокими інтелектуальними інтересами, вона була однією з перших жінок-студентів у Страсбурзькому університеті та однією з перших жінок, які працювали у соціальній сфері міської адміністрації Страсбурга. Спільно з чоловіком заснувала лікарню у м. Ламбарене у Французькій Екваторіальній Африці (тепер Габон) для місцевих мешканців.Через хворобу не могла довго працювати в Африці, тому підтримувала роботу лікарні на відстані, виступаючи з лекціями для популяризації медичної діяльностічоловіка та збору коштів. Була редактором праць Альберта Швейцера.

Біографія автора

Ліна БОРОДИНСЬКА, Рівненський інститут Університету «Україна»

Ліна Бородинська – кандидат історичних наук, доцент Рівненського інституту Університету «Україна», автор досліджень з історії протестантизму в Західній Україні, кореспондент журналу «Свічник».

Посилання

Без бібліографіі

##submission.downloads##

Як цитувати

БОРОДИНСЬКА, Л. (2018). ДОРОГА ДОДОМУ. ПОКЛИКАННЯ ГЕЛЕНИ ШВЕЙЦЕР. Богомисліє: літературно-богословський альманах, (23), 254–269. https://doi.org/10.29357/аб.v0i23.153420