Брак пророка Осии – Завет Бога с Израилем

Автор(и)

  • Тимофей Дымчинко Одесская Богословская Семинария, Ukraine

Анотація

Тимофей Иванович Дымчинко весной 1997 г. защитил в Одесской богословской семинарии дипломную работу на тему «Богословие книги пророка Осии, 1-3 главы». Руководителем его исследования был доктор богословия Paul Benware, рецензентом В. Помазков. Работа представляет собой глубокое, законченное исследование объемом более 90 с. (ок. 31 тыс. слов). Редколлегия Альманаха Богомыслие предлагает читателям краткую аннотацию этой работы, выводы и библиографию из нее. Данная работа представляет богословский взгляд на отрывок из книги пророка Осии с первой по третью главы.

Біографія автора

Тимофей Дымчинко, Одесская Богословская Семинария

14 квітня 2021 року відійшов до Господа Тимофій Іванович Димчинко, випускник та член Ради опікунів Одеської богословської семінарії, пастор церкви у Мукачеві. Господь покликав його.

Тимофій Іванович Димчинко народився 11 січня 1967 року на Луганщині в селищі Розкішне Лутугінського району. Юні роки пройшли у місті Маріуполь, де він отримав музичну освіту і працював у музичній школі. Початок християнського життя Тимофія Івановича був пов’язаний з церквою «Віфанія» у м. Маріуполь. Він викладав у недільній школі, брав участь у музичному служінні, активно працював серед молоді, проповідував.

1992 році брат Тимофій одружився на сестрі Дишлек Тетяні. У подружжя Димчинків народилося троє синів і 2 дочок. Наразі дочка Настя є студенткою Одеської богословської семінарії, перейнявши місіонерське бачення батька має вирушати на зовнішню місію. З 1989 по1993 Тимофій Іванович навчався в Одеській біблійній школі, а потім у 1993-1997 продовжив навчання в семінарії на богословській програмі, яку закінчив у 1997 році. Під час навчання в Одесі брат Тимофій долучився до активного служіння місцевих церков. Разом з іншими студентами він брав участь у заснуванні новоствореної церкви «Благодать» в м. Одеса.

По закінченні навчання у 1997 році родина Димчинків переїхала в Закарпатську область, де Тимофію Івановичу доручили пасторське служіння в церкві с. Руське Поле Тячівського району. З 1998 року розпочав викладацьку діяльність в Карпатському Регіональному Біблійному Коледжі: викладав Старий Заповіт, гомілетику, душеопікунство

У 2002 році Тимофій Іванович разом із сім’єю переїхав у м. Мукачево, де розпочав заснування церкви «Благодать», пастором якої залишався до останнього моменту. У 2015 році він повернувся в альма матер, але вже в якості члена Ради опікунів Одеськоії богословської семінарії.

У 2018 році на обласній конференції служителів, Тимофія Івановича обрали заступником голови обласного об’єднання церков ЄХБ, до цього служіння він також звершував в об’єднанні служіння відповiдального на благовістя, місіонерство та утворення нових церков. Багато зусиль прикладав вiн для того, щоб в області співав обласний хор. Біблія говорить: «Хто добре служить, той добрий ступінь собі набуває та велику відвагу у вірі через Христа Ісуса».

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-10

Як цитувати

Дымчинко, Т. (2021). Брак пророка Осии – Завет Бога с Израилем. Богомисліє: літературно-богословський альманах, (29), 104–111. вилучено із http://almanah.bogomysliye.com/article/view/231127

Номер

Розділ

РОЗДУМИ НАД СЛОВОМ БОЖИМ