БОГОСЛОВСЬКІ РОЗДУМИ ПРО ПРИРОДУ ВІЙНИ

БОГОСЛОВСКИЕ РАЗМЫШЛЕНИЯ О ПРИРОДЕ ВОЙНЫ

Автор(и)

  • Джошуа Т. Сёрль

Ключові слова:

война, вторжение, природа, Бог, человек, теозис, христианство, Царство Божье

Анотація

Стаття починається дослідженням миролюбного характеру Бога, в якому я пояснюю, як у Своїх намірах Бог передбачив, після досягнення повноти часу, заснувати царство миру через примирення всіх людей і з’єднання всього небесного та земного під головою Христом. Божий миролюбний характер протиставляється характеру невідроджених людей у їхньому «природному стані», схильному вбивати і знищувати один одного. Я наголошую, що війна є логічним наслідком гріха, а смерть і руйнування, викликані нею, - ознаки демонічної активності у світі. Після обговорення місця війни в контексті есхатології я пропоную деякі ідеї того, як сучасні послідовники Христа можуть стати на захист миру, навіть якщо це їм дорого коштуватиме. Стаття закінчується богословськими роздумами про те, що війні може успішно протистояти преображення людської природи. Концепція цього преображення поєднує ідею православного поняття теосісу (обоження) й анабаптистський акцент на повний послух Богові і впевненості в кінцеву перемогу Агнця Божого над усіма силами світу.

Біографія автора

Джошуа Т. Сёрль

Джошуа Т. Сёрль (Joshua T. Searle) – доктор теологии, директор программ последипломного образования в Колледже Сперджена, Лондон. Председатель Совета попечителей в Dnipro Hope Mission. Автор многочисленных статей и книг, включая Theology After Christendom, переведенную на украинский язык в 2020 году («Богослов’я у постхристиянському світі»). (г. Лондон, Великобритания).

Опубліковано

2022-07-23

Як цитувати

Т. Сёрль, Д. (2022). БОГОСЛОВСЬКІ РОЗДУМИ ПРО ПРИРОДУ ВІЙНИ: БОГОСЛОВСКИЕ РАЗМЫШЛЕНИЯ О ПРИРОДЕ ВОЙНЫ. Богомисліє: літературно-богословський альманах, 32(1), 176–189. вилучено із http://almanah.bogomysliye.com/article/view/261920