ПРАВДА І ЛЮБОВ. РОЗДУМИ ПАСТОРА НА СХОДАХ МОЛИТОВНОГО ДОМУ

ПРАВДА И ЛЮБОВЬ. РАЗМЫШЛЕНИЯ ПАСТОРА НА СТУПЕНЯХ МОЛИТВЕННОГО ДОМА

Автор(и)

  • Олександр Нагірняк

Анотація

Ця стаття не є богословським дослідженням або проповіддю, підготовленою для ранкового богослужіння. Вона не написана з метою проаналізувати глибинні причини конфліктів, що відбуваються протягом усієї відомої нам історії. У ній не ставиться мета принести розраду людям, які тією чи іншою мірою постраждали від кровопролитної війни, мабуть, найстрашнішої після Другої світової. У ній не йдеться про те, як потрібно поводитися під час військових конфліктів і всіляких лих. Про що ж тоді ця стаття? Для чого вона написана і пропонується до уваги читачів? Ця стаття – спроба зафіксувати почуття і роздуми віруючої людини, пастора церкви, у самий розпал подій, які відбуваються навколо. Це потреба внутрішнього сповідання, щирого оголення самого себе саме в той момент, коли рвалися бомби і снаряди, коли попереду з’являлася примара смерті. Який же я? Що я можу сказати про пройдений шлях? Чи не втратив я здатність до самодослідження і критичного аналізу тих подій, які відбуваються? Чи можу я відокремити свою власну долю від долі світу, від предвічних планів Божих? Нехай ця сповідь, що виходить із серця, торкнеться сердець віруючих читачів і допоможе їм провести подібне дослідження самих себе.

Біографія автора

Олександр Нагірняк

Олександр Нагірняк, відповідальний пресвітер Маріупольської Центральної церкви ЄХБ, редактор газети «Слово віри» та журналу «Гість». Викладач Ірпінської біблійної семінарії. Магістр богослов’я, доктор служіння. Переклад П. Наконечного.

Посилання

Ссылки на использованные источники приведены в подстрочных примечаниях.

Посилання на використані джерела наведено у підрядкових примітках.

Опубліковано

2023-06-03

Як цитувати

Нагірняк, О. (2023). ПРАВДА І ЛЮБОВ. РОЗДУМИ ПАСТОРА НА СХОДАХ МОЛИТОВНОГО ДОМУ: ПРАВДА И ЛЮБОВЬ. РАЗМЫШЛЕНИЯ ПАСТОРА НА СТУПЕНЯХ МОЛИТВЕННОГО ДОМА. Богомисліє: літературно-богословський альманах, 32(2), 163–178. вилучено із http://almanah.bogomysliye.com/article/view/281088