ЗЛО. ВІЙНА. ПРОЩЕННЯ. РОЗДУМИ ПАСТОРА, ЯКИЙ ШУКАЄ ВІДПОВІДІ

ЗЛО. ВОЙНА. ПРОЩЕНИЕ: РАЗМЫШЛЕНИЯ ПАСТОРА, КОТОРЫЙ ИЩЕТ ОТВЕТЫ

Автор(и)

  • Олександр Буката

Ключові слова:

війна, правда, прощення, покаяння, примирення.

Анотація

У статті автор з’ясовує, що хоча зло в цьому світі існує неминуче, але людина не може звикнути до нього і шукає справедливості. Війна Росії проти України змусила шукати не теоретичну відповідь про прощення і примирення, а продемонструвати розуміння євангельських істин на практиці. Для християн, які опинилися по «різні боки барикад», виявилося дуже складно знайти правильне ставлення одне до одного. Особливо складно це у світі напівправди і пропагандистської брехні. У цій ситуації християни не мають права вдавати, що їх не стосуються політичні події. Вони повинні стати на захист жертв, і водночас навчитися як прощати, так і приймати прощення.

Біографія автора

Олександр Буката

Буката Олександр Петрович, пастор Першої ізмаїльської цекрви ЄХБ, бакалавр пастирського служіння (Iрпінська біблійна семінарія), магістр історії (Ізмаїльський державний гуманітарний університет) (м. Ізмаіл, Україна).

Посилання

Вольф, Мирослав. Презрение и принятие. Богословское размышление о самосознании, восприятии Другого и примирении. Черкассы: Коллоквиум, 2014.

Люцер, Эрвин. Крест Гитлера. Церковь времен III Рейха, или Рассказ о том, как крест Христов пытались заменить на крест Гитлера, Киев: Нард, 2005.

Майнарді, Адальберто. «Пам’ять і прощення у досвіді молитви». В Правда. Пам’ять. Примирення. Успенські читання, 237–47. Київ: Дух і Літера, 2016.

Типпинг, Колин. Радикальное прощение. Москва: Издательсвто «София», 2009.

Черенков, Михайло. «Примирення як неможлива можливість: перегукуючись із Мирославом Вольфом». В Правда. Пам’ять. Примирення. Успенські читання, 158–68. Київ: Дух і Літера, 2016.

Опубліковано

2023-09-08

Як цитувати

Буката, О. (2023). ЗЛО. ВІЙНА. ПРОЩЕННЯ. РОЗДУМИ ПАСТОРА, ЯКИЙ ШУКАЄ ВІДПОВІДІ: ЗЛО. ВОЙНА. ПРОЩЕНИЕ: РАЗМЫШЛЕНИЯ ПАСТОРА, КОТОРЫЙ ИЩЕТ ОТВЕТЫ. Богомисліє: літературно-богословський альманах, 33(1), 26–46. вилучено із http://almanah.bogomysliye.com/article/view/287186