ХРЕСТ СЕСТРИ ТЕРЕЗИ БЕНЕДИКТИ ВІД ХРЕСТА

КРЕСТ СЕСТРЫ ТЕРЕЗЫ БЕНЕДИКТА КРЕСТА

Автор(и)

Ключові слова:

Едіт Штайн, сестра Тереза Бенедикта від Хреста, Едсвятий Іоанн від Хреста, феноменологія, кармелітка

Анотація

Хрест Христа неможливо розуміти лише одним розумом. Як пише Апостол Павло, проповідувати Христа розп’ятого – безумство (1 Кор. 1:23). Але коли відомий німецький філософ Едіт Штайн вступила до католицького ордену кармеліток, вона стала сестра Тереза Бенедикта від Хреста. Цей суфікс, що додається до її імені, є суттю її життя. Цей короткий нарис описує тему хреста Ісуса Христа протягом життя Едіт Штайн, від її звернення до Христа до її вбивства в концентраційному таборі смерті Аушвіц в 1942 році.

Біографія автора

Мері Рейбер у 1991–2021 рр. викладала церковну історію та інші предмети в кількох богословських навчальних закладах України, переважно в Донецькому християнському університеті та Одеській богословській семінарії. 2015 р. вона отримала ступінь доктора філософії через Центр IBTS (Університет Вельсу). Мері перебуває на пенсії і живе в Сент-Луїсі, штат Міссурі (США).

Опубліковано

2023-12-04

Як цитувати

Мері. (2023). ХРЕСТ СЕСТРИ ТЕРЕЗИ БЕНЕДИКТИ ВІД ХРЕСТА: КРЕСТ СЕСТРЫ ТЕРЕЗЫ БЕНЕДИКТА КРЕСТА. Богомисліє: літературно-богословський альманах, 33(1), 162–179. вилучено із http://almanah.bogomysliye.com/article/view/292438